MELBES
BALIK ÇİFTLİĞİ BAŞVURUSU GİRİŞİ
Balık çiftliği başvurusu oluşturmak için, öncelikle Ekran Görüntüsü – 1 de yer alan seçenekten tebliğ seçimi yapılmalıdır.
Ekran Görüntüsü -1
“Denizlerde Kurulan Balık Yetiştiriciliği Tesislerinin İzlenmesine İlişkin Tebliğ” seçeneği seçildiğinde, bu alanın hemen altında “Tebliğ Türü” alanı belirecektir. Her 3 yılda bir, Ağustos ayında gerçekleştirilen başvurular için, “Su Kolonu ve Dip Çökeltisi” seçeneği, diğer seneler gerçekleştrilen başvurular için “Su Kolonu” seçilmelidir.
Ekran Görüntüsü -2
TRIX başvuruları için Tebliğ alanında yer alan ikinci seçenek seçilmelidir. Seçilen tebliğe göre “Kdv Hariç Toplam” alanında, tebliğde yer alan parametrelerin fiyatları MELBES tarafından hesaplanacaktır.
Tebliğ seçiminden sonra başvuru yapılacak balık çiftliği sayısı belirlenmelidir. Bir başvuru, en fazla 12 balık çiftliği tesisi için gerçekleştirilebilmektedir.
İşletme ya da birliğin talebinin 12 tesisten daha fazla olması halinde, başvurulardan bir tanesi en fazla 12 olacak ve/veya başvurular eşit olarak bölünerek ayarlanmalıdır. Örneğin,
0-12 Tesis 1 Başvuru
13-23 Tesis 2 Başvuru (6+7=13); (11+12=23)
24-34 Tesis 3 Başvuru (8+8+8=24); (11+11+12=34) vb.
Tebliğ fiyatı ve balık çiftliği sayısı çarpılarak toplam başvuru tutarı MELBES tarafından hesaplanmaktadır.
Örneğin, Ağustos ayı, Su Kolonu başvurusu fiyatı 3.220,00 TL’dır. 3 tesis için başvuru yapıldığında,
toplam tutar 3.220,00 TL X 3 olarak hesaplanmaktadır.
Ekran Görüntüsü -3
Seçilen tesis sayısına göre “Balık Çiftliği Tesis Tanımları” alanında, Ekran Görüntüsü-4 de yer alan tesis sayısı kadar satır açılacaktır. Başvuru yapılan her tesis için, tesisin adı ile birlikte VGS 84 Koordinat Bilgi Formatında koordinatlar da programa girilmelidir.
Ekran Görüntüsü -4
Son olarak ,numune alma işlemlerinin tahmini başlangıç tarihini de belirleyerek, başvurunuzu kayıt edebilirsiniz.